Bag om – Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Bag om – Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Event Group

Tag med på en jordomrejse, bag om kunstmuseets særudstilling.

Udstillingen viser international satiretegning, skabt af tegnere som er blandt verdens bedste. Opdag hvor fælles og forskelligt tegnere over hele kloden går til forskellige emner og – som al god kunst – får os til at (gen)overveje vores holdninger.

Se og hør om satiretegningens udtryk i dag med udgangspunkt i særudstillingens fire temaer, der tematiserer magtens ansigt, de udsatte i vores samfund, kampagnen #MeToo samt tegninger, der åbner for dialog om, hvordan og hvorvidt en tegning går over stregen.

Det er særudstillingens inspektør Trine Grøne, der tager dig med på jordomrejsen.

Event Hours

Dato 

21.10.2018
Fra 15:00

Pris 

50 kr.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.10.18 -  17.03.19

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17. Der er gratis adgang til museets udstilinger.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' er støttet af Statens KunstfondBeckett-fonden, Knud Højgaards Fond og Spar Nord Fonden.

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1