Fortidsmindedag – Trusler udefra

Fortællinger om Troldborg Ring og Ravningbroen

I det bakkede landskab ved Fandens Dal i Ravning ligger de to berømte, fredede fortidsminder Troldborg Ring og Ravningbroen. I ly af skoven skjuler sig flere hulveje og en mindre vold på en lille forhøjning. Måske har de vikinger, der byggede Ravningbroen, haft base her?

Veje, forsvarsanlæg, broer og vadesteder er nøglen til at komme tættere på de mennesker, der levede her længe før os.

Tag med til fortidsmindedagen og få historien om de trusler, der har luret i denne smukke del af Vejle Ådal i jernalder og vikingetid sammen med museumsinspektørerne Charlotta Lindblom og Katrine Balsgaard Juul.

Vi mødes ved Troldborg Ring og går derefter ned til Ravningbroen. Hvis vejret er til det, så tag eftermiddagskaffen med og nyd den med udsigten ud over ådalen.

Ingen tilmelding. Man kan bare dukke op på dagen.

22.04.2018 - 22.04.2018

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11

VejleMuseernes Arkæologer

VejleMuseerne er ansvarlig for arkæologien i Vejle, Hedensted og Fredericia kommuner.

Hver uge fortæller en eller flere af arkæologerne om deres arbejde - fx om en aktuel udgravning - i Arkæologernes Ugerevy: En kort video, som kan ses her på hjemmesiden eller på Facebook.

Kontakt arkæolog Anders Horsbøl Nielsen på anhor@vejle.dk, hvis du gerne vil høre mere om en specifik udgravning.