Kor-koncert: Ti ståsteder

Gratis kor-koncert på Vejle Kunstmuseum

Korværket 'Ti Ståsteder' er komponeret af Sct. Johannes Kirkens organist Matthias Geiger til Kirkens kantori og drengekor samt sopransolist og ensemble.

10 gamle ideer til en ny verden
Således lyder undertitlen til Svend Brinkmanns kendte bog Ståsteder, som udkom i 2016. I bogen har Svend Brinkmann udvalgt 10 gamle filosofiske idéer, fra Platon til Camus, som han reflekterer over og sætter i relief til vores tid.

Om de ti idéer skriver Svend Brinkmann følgende: ”De ti tanker kan siges at udtrykke eksistentielle grundforhold, som det er værd at stå fast på, fordi de har værdi i sig selv.”

Det gode – Værdigheden – Løftet – Selvet – Sandheden – Ansvaret – Kærligheden – Tilgivelsen – Friheden – Døden.

At bringe gamle tanker og værdier i samspil med nutiden er også en del af arbejdsopgaven for bl.a. præster, kirkemusikere, kunsthistorier m.fl. I forskellige sammenhænge melder spørgsmålene sig spontant om, hvordan de gamle tanker kan forstås i dag. Hvad siger de os, formår de overhovedet at sige os noget?

Det er disse spørgsmål, som vendes og drejes i toner, klange, rytmer og ord i korværket Ti Ståsteder af Matthias Geiger. Værket på 50 min. varighed er komponeret i 2018 til Sct. Johannes Kirkens kantori og drengekor samt sopransolist og ensemble.

Værket bearbejder Brinkmanns 10 idéer i 11 satser, hvor Kærligheden både er temaet for første og sidste sats. Musikken i Ti Ståsteder foldes ud gennem mangeartede bevægelser og vidt forskellige stemninger.

Tilhøreren kommer både til at opleve humoristisk talekor om Selvet, meditativ fordybelse over Værdigheden og udadvendt frimodighed i Friheden.

Teksterne i værket består af frit sammensatte fragmenter, der for det meste er plukket fra Svend Brinkmanns Ståsteder og Bibelen.

Medvirkende:

• Sct. Johannes Kirkens Kantori og Drengekor (Vejle)
  • Sopransolist: Laura Flensted- Jensen
  • Klaver / orgel: Pojken Flensborg
  • Blokfløjter: Hanne Tolbøll Nielsen
  • Violin: Sabina Kolodziej
  • Bratsch: Radoslaw Jarocki
  • Cello: Saga de Leon
  • Fagot: Sara Butogwa Bulili
  • Komposition og direktion: Matthias Geiger

Arrangementet varer ca. 1 time og er gratis. Der skal reserveres billet via linket nedenfor.

06.04.2019
Fra 14:00

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Flegborg 16-18

Tirsdag-søndag kl. 11-17