Satirisk film for voksne: Charlie Chaplins Diktatoren

Satirisk film for voksne: Charlie Chaplins Diktatoren

Event Group

Få en anderledes filmoplevelse på Vejle Kunstmuseum.

I 1940, havde Charlie Chaplins film Diktatoren premiere. Chaplin gjorde stærkt grin med Hitler, og filmen fik i lyset af nazismens fremvækst i Europa stor succes. Knap 80 år senere vækker filmen atter genlyd i Mette Dreyers karikatur af Donald Trump Hail to the chief. Den er med på Vejle Kunstmuseums særudstilling med satiretegninger.

Lørdag 26. januar kl. 14 viser Vejle Kunstmuseum filmen og relaterer tematikkerne til særudstillingen Lige til stregen. En satirisk jordomrejse. Filmen introduceres kort af inspektør Trine Grøne. Efter filmen kan man høre mere om Mette Dreyers satiretegning og om baggrunden for særudstillingen Lige til stregen. En satirisk jordomrejse.

Filmen varer ca. 2 timer.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, men der et begrænset antal pladser, der skal reserveres en billet via linket herunder.

Der kan købes kaffe, the eller et glas vin som ledsager til de levende billeder.

Illustration: Mette Dreyer, Hail to the chief, 2016, Politiken

Event Hours

Dato 

26.01.2019
Fra 14:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Lige til stregen

Lige til stregen. En satirisk jordomrejse

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.10.18 -  17.03.19

Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele kloden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender. Kom og oplev hvordan satiretegnere over hele verden netop nu tager fat i tabuer og provokerer med deres pen.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17. Der er gratis adgang til museets udstilinger.

'Lige til stregen. En satirisk jordomrejse' er støttet af Statens KunstfondBeckett-fonden, Knud Højgaards Fond og Spar Nord Fonden.

Arrangementer Lige til stregen

Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1