Tingenes aftryk

Tingenes aftryk

Event Group

Prøv at lave cyanotopier - blåtryk - sammen med kunstneren Ditte Lyngkær Pedersen, og se om de åbenbarer tingenes sjæl.

Som afrunding på særudstillingen Vilde Samlinger får Kulturmuseet Spinderihallerne besøg af kunstneren Ditte Lyngkær Pedersen, som har bidraget til udstillingen med sine fantastiske blåtryk – cyanotypier. I den anledning inviterer vi til et hyggeligt møde med kunstneren.

I gennem sine værker har Ditte undersøgt hvad det er der gør, at vi knytter os til specielle ting. Nu giver hun mulighed for at dele denne proces med andre ved en kombineret kunstnersnak og workshop.

Tag din egen besjælede ting  – måske et arvestykke, souvenir eller anden yndlingsting? – ud af gemmerne og få det foreviget i et blåtryk str. A4. Måske viser billederne som et røntgenfotografi hvor i genstanden, dens sjæl sidder?

Arrangementet starter med en introduktion til udstillingen Vilde Samlinger ved museumsinspektør Jannie Uhre Ejstrud. Resten af arrangementet er til dels samtale med kunstneren Ditte Lyngkær Pedersen om tingenes affektionsværdi i hendes værk Phantom of the Missing, efterfulgt af workshop, hvor gæsterne kan eksperimentere med at lave aftryk af deres egne genstande under Dittes kyndige vejledning.

Tilmelding via hjemmesiden, hvis du ønsker at prøve at lave cyanotopi selv. Det er også muligt blot at være med på en kigger/lytter.

Arrangementet er familievenligt og børn og unge er meget velkomne. Varighed: 2 timer

 

Event Hours

Dato 

29.11.2018 - 29.11.2018
Fra 14:00 - 16:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100
Vejle

Vilde Samlinger!

Særudstilling på Kulturmuseet Spinderihallerne.
23.03.2018 - 02.12.2018

Private samleres kæreste ejendele, og nogle af de vildeste og mærkeligste genstande fra vores samling... Kom tættere på at forstå trangen, manien og værdien i at samle på ting.

Læs mere om udstillingen HER.

Kulturmuseet Spinderihallerne er åbent tirsdag - søndag kl. 10-17, samt 2. påskedag, 2. pinsedag og mandag i uge 42.

Gratis adgang.

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejleegnens historie. Fra jernalderen til i går.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information HER.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Aftenåbent til kl 21.30 anden tirsdag i måneden (ikke juli+august). Datoer i 2018: 8/5 - 12/6 - 11/9 - 9/10 - 13/11 - 11/12
Åbent 2. påskedag, 2. pinsedag samt mandag i uge 42.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.