Udstillingsåbning: PARTNERS

Udstillingsåbning: PARTNERS

Event Group

Lørdag d. 13 april kl. 14-17 åbner den nye eksperimenterende særudstilling PARTNERS på Vejle Kunstmuseum. Mød både kunstnere og foreninger bag udstillingen.

Når dørene til PARTNERS åbnes for første gang er der masser af liv i udstillingen!

Udstillingsåbningen byder på masser af aktiviteter for børn og voksne: Se opvisning med bokseforeningen BK Nørremarken, få en virtuel tur i et svævefly og se en unik samling af fjer indsamlet over et helt liv af ornitolog og rovfugle ekspert.

De syv partnerskaber er:

 • Kristoffer Ørum – Vitar Horsens Rollespilslaug
 • Regitze Engelsborg Karlsen – Danmarks Naturfredningsforening, Hedensted
 • Alex Mørch – Bokseforeningen BK Nørremarken
 • Sofie Amalie Klougart – Dansk Ornitologisk Forening, Sydøstjylland
 • Kasper Hesselbjerg – Danmarks Kaninavlerforening, Horsens
 • Jens & Morten – Vejle Svæveflyveklub
 • Nike Åkerberg og Hanna Una Holmquist – Vejle Gymnastik-Forening

Læs meget mere om konceptet og værkerne på vejlemuseerne.dk/partners.

I bliver taget godt imod af riddere og skjoldmøer fra Vitar Horsens Rollespilslaug, der normalt kæmper ude i Hansted Skov og spiller i Warhammer universet. I udstillingen arbejder de sammen med kunstner Kristoffer Ørum om værket Hverdagens Helte.

Børn og andre der har lyst til at få sved på panden kan lære tips og tricks af bokseforeningen BK Nørremarken, der i dagens anledning rykker boksering, sandsække og udstyr ind på museet og inviterer publikum ind i ringen. Oppe i udstillingen kan man se menneske og maskine bokse i robotinstallationen Kæmpe lavet af Alex Mørch.

Kravl ind i et cockpit og prøv en virtuel tur i et svævefly, når kunstnerduoen Jens & Morten sammen med Vejle Svæveflyveklub, præsenterer deres værk oppe i udstillingen.

Dansk Ornitologisk Forening, som arbejder sammen med kunstner Sofie Amalie Klougart, kommer med rovfugle ekspert Kurt Storgaard, som viser sin unikke og store fjersamling.

Mød også kunstner Regitze Engelsborg Karlsen, der har skabt værket Havet gav mig drømmene, der undersøger vores hvordan vi opbevarer og dokumenterer landskabet omkring os. Regitze arbejder sammen med Danmarks Naturfredningsforening, Hedensted.

For de voksne er der også taler og bobler, og vi får besøg af Vejles nye kulturdirektør Sofie Plenge, som åbner udstillingen.

Program

 • Kl. 14.00: Velkomst ved Ove Sørensen og inspektør Pernille Rom Bruun. Åbningstale ved Kulturdirektør Sofie Plenge, efterfulgt af første besøg i udstillingen og let servering.
 • Kl. 15-16: Bokseopvisning med BK Nørremarken efterfulgt af træning i ringen for alle interesserede.
 • Kl. 15-17: Mød rovfugle ekspert Kurt Storgaard, se hans unikke fjersamling, og hør hvordan han identificerer en fugl ud fra en enkelt fjer
 • Kl. 15-17: I værkstedet ’Børnenes forening’ kan I lave kreative aktiviteter sammen, som knytter sig til de enkelte kunstværker.

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne. Udstillingen undersøger, hvad der sker i mødet mellem to verdener, som ved første øjekast virker forskellige, og hvordan samtidskunsten kan bygge bro og åbne døre ud i Danmarks foreningslokaler, hvor kunsten ikke altid har hjemme.

De syv deltagende kunstnere arbejder inden for en bred palet af medier som fotografi, lyd, skulptur, video, installation og performance. Læs mere om udstillingen HER.

Event Hours

Dato 

13.04.2019
Fra 14:00

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100
Vejle

PARTNERS - 7 kunstnere + 7 foreninger

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.04.19 - 15.09.19

Hvad sker der, når en kunstner og en forening arbejder sammen og skaber et partnerskab på et kunstmuseum?

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne. Udstillingen undersøger, hvad der sker i mødet mellem to verdener, som ved første øjekast virker forskellige.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17.
Der er gratis adgang til museets udstilinger.

PARTNERS er støttet af Edith og Godtfred Kirk Christiansens FondStatens Kunstfond og Spar Nord Fonden. Tak!

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1