Vintersolhvervsfest i jernalderen

Vintersolhverv i jernalderen
Solhverv stammer fra oldnordisk og betyder ”solvending”. Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest og nætterne er længst.

Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke begynder vi at vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid, at have haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund rundt omkring på jorden

Med udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer vil jernalderlandsbyen i Vingsted danne ramme om en stemningsfuld og højtidelig vintersolhvervsfest.

Jernalderfolket byder ind til fortællinger omkring ildstedet i Stormandsgården, en stemningsfuld ceremoni ved søen og lidt god mad.

Arrangementet varer fra kl. 15.00 til kl. 18.00.  Vi anbefaler at man deltager fra start til slut, og får hele forløbet med.

22.12.2018
Fra 15:00