Besøg os!

Besøg os!

Story Group

Kunst, historie og arkæologi.

Se åbningstider, adresser og mere information om alle VejleMuseernes besøgssteder herunder. Der altid er gratis adgang til udstillingerne.

Du kan tilmelde dig VejleMuseernes nyhedsbrev og blive opdateret om udstillinger, arrangementer, mm. Udsendes ca. tre gange om måneden.

Husk også at vi tilbyder en lang række spændende specialarrangementer for grupper og skoler. Du kan også læse mere om vores arkæologers arbejde og VejleMuseerne som organisation.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os på museerne@vejle.dk. Du kan kontakte os på tlf 76 81 31 00 alle hverdage i tidsrummet 8.30 - 12.00.

Administration
Spinderigade 11E
7100 Vejle
EAN nr. 5798006362332
CVR nr. 29189900

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejleegnens historie. Fra jernalderen til i går.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information HER.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Aftenåbent til kl 20 anden tirsdag i måneden (ikke februar, juli og august). Datoer i 2018: 8/1, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6, 13/8, 10/9, 8/10, 12/11 og 10/12 
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag.

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Adresse:
Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Åbningstider:
Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.

Egtvedpigens Grav

Et af Europas fineste bronzealderfund blev gjort i Egtved uden for Vejle, hvor man fandt en ung bronzealderpige stedt til hvile i en gravhøj.

På stedet kan du i dag bestige den genopførte høj, og en lille udstilling ved siden af fortæller om fundet. Du kan også se en kopi af klædedragten og af egetræskisten. Selve fundet er udstillet på Nationalmuseet i København.

Læs mere om Egtvedpigen Grav her.

Adresse:
Egtved Holt 12
6040 Egtved

Åbningstider:
Palmesøndag til 31. oktober.
Mandag - søndag kl. 9-20

Tørskind Grusgrav

I en tidligere grusgrav i Tørskind ved Egtved ligger én af Danmarks få landskabsskulpturer. Ni monumentale delskulpturer - fire af Robert Jacobsen og fem af Jean Clareboudt - udgør det samlede værk. Skulpturen sætter os som små mennesker i spil, i den store natur og i dialog mellem himmel og jord. Som Robert Jacobsen selv udtrykte det, er naturen i Tørskind ”ikke for tøsedrenge”.

Læs mere om Landskabsskulpturen her.

Adresse:
Tørskindvej 98A
6040 Egtved

Åbningstider:
Åben hele døgnet, hele året.

Randbøldalmuseet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

Læs mere om Randbøldalmuseet HER.

Adresse:
Dalekildevej 1
7183 Randbøl

Åbningstider:
15/3 - 31/5: lørdage, søn- og helligdage kl. 10-16
1/6 - 31/8: tirsdag-søndag kl. 10-16
1/9 - 31/10: lørdag og søndag, kl. 10-16

Ravningbroen

Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.

Klos op ad det sted hvor Ravningbroen stod, kan man nu se en rekonstruktion af broen, der giver en god ide om dimensionerne i det imponerende bygningsværk. Snyd ikke jer selv for en smuk gårtur over til rekonstruktionen af det sydlige brofæste, men husk fornuftigt fodtøj. 

I udstillingen, der findes i den gamle stationsbygning på stedet, kan man blandt andet se nogle af broens oprindelige egetræsstolper, der blev trukket op og konserveret, da man udgravede broen i 1970'erne.

Læs mere om Ravningbroen her.

Adresse:
Ravningvej 25
7182 Bredsten

Åbningstider:
Rekonstruktionerne befinder sig under åben himmel og er åben hele døgnet, hele året.
Udstillingen i den gamle stationsbygning er åben alle dage kl. 8-20.

Vejle Vindmølle

Vindmøllen er Vejles vartegn nummer 1, og beliggende på bakkedraget i Vejles sydlige del kan den smukke gamle mølle ses fra store dele af byen. Fra møllens rundgang er der en imponerende udsigt over Vejle by, Grejsdalen, Vejle Fjord og Vejle Ådal.

Læs mere om Vejle Vindmølle her.

Adresse:
Søndermarksvej 1
7100 Vejle

Åbningstider:
Fra 1/4 til udgangen af uge 42: Tirsdag - søndag kl. 11-16
Uden for denne sæson følger vindmøllen åbningstiderne for galleriet i stueetagen, som drives af Vejle Kunstforening. Klik på linket for at se åbningstiderne.

Bindeballe Station

Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandel-bane, som i dag fungerer som vandre- og cykelsti.

Stationsbygningen ved Bindeballe Station er fra 1897 og er nu indrettet til museum, hvor billetkontor og ventesal er rekonstrueret med mange originale effekter. På sporet står to gamle togvogne; en DSB-motorvogn fra 1928 og en passagervogn.

Læs mere om Bindeballe Station her.

Adresse:
Bindeballevej 101
7183 Randbøl

Åbningstider:
Altid åben

Munkenes Teglovn

I Klostergade blev der omkring 1310 grundlagt et Dominikaner-kloster, eller sortebrødre som de også blev kaldt på grund af deres overtøj, som var sorte kapper. 

Munkenes Teglovn blev i 1923 fundet og udgravet af Nationalmuseet. Borgere i Vejle samlede derefter ind, så der kunne opføres en beskyttende bygning over ruinen.

Læs mere om Munkenes Teglovn her.

Adresse:
Jagtvej 1
7100 Vejle

Åbningstider:
Fra 1/5 til 31/10 hele døgnet.