Museumsbutikkerne

Museumsbutikkerne

Story Group

VejleMuseernes butikker er osebutikker, for vi kan godt lide, at vore gæster kigger og spørger. Der er nemlig gode historier bag vore varer. Så giv dig god tid og lad dig inspirere til gaver, du ikke finder så mange andre steder.

VejleMuseerne har butikker i Kulturmuseet Spinderihallerne, på Kunstmuseet og på Randbøldalmuseet. Randbøldalmuseets butik holder kun åbent fra marts til oktober, men på de to store museer har butikkerne åbent hele året.
I katalogerne herunder kan du finde inspiration til gaver til dig selv, venner og familie. Der er noget for både børn og voksne, for de fysisk aktive, for de stillesiddende, for de kreative og for dem, der gerne vil fordybe sig. Vi kan desværre ikke tilbyde bestilling på nettet, men kom i stedet og få vores lækre varer i hænderne - og besøg museerne, når du alligevel er her. Det er gratis. God fornøjelse!

Vi glæder os til at se dig!

Julepynt

Julekatalog

I Kulturmuseets butik finder du moderne julepynt, såsom juletræer, kugler af genbrugspapirer, lysestager af rester fra kaneltræet samt ophæng og juletræer af filt.

Vi sælger også juleting af den mere traditionelle slags f.eks. genoptryk af gamle nisser i keramik og pap, julekalendere mm.

Her kan du se billeder og priser >

Smykker og perler

Smykker og perler

Vi sælger smykker af lokale kunsthåndværkere og historiske smykker. Smykkerne er lavet i meget forskelligartede materialer.

Kig forbi og bliv inspireret til en god gaveidé eller find smykket, du altid har drømt om til dig selv.

Her kan du se billeder og priser >

Bøger

Bøger

Vil du læse om kunstner Merete Barker, Per Kirkeby eller Rembrandt? Eller er du mere interesseret i middelalderen, i 1930'erne eller i vikingerne i Jelling?

VejleMuseernes butikker forhandler lokalhistoriske bøger, bøger om kulturhistoriske perioder og arkæologi, kunstbøger og klassiske børnebøger. Hvem husker ikke "Karius og Baktus" eller "De små synger". Dem sælger vi selvfølgelig.

Her kan du se billeder og priser >

Legetøj

Hvis du kigger efter plasticlastbiler og legetøj, der blinker og bipper, så går du forgæves i VejleMuseernes museumsbutikker.
Her finder du nemlig mest af det legetøj, der er lavet af træ, papir og andre klassiske materialer. Og meget af det leder tankerne hen på, da farmor var barn.

Måske genkender du noget, måske finder du typer af legetøj, du aldrig har set før!

Her kan du se billeder og priser >

Skriveredskaber

Papir og skriveredskaber

Vi forhandler kvalitetsblyanter, viskelædere og penalhuse i skind. Du kan også finde smukke postkort og søde påklædningsdukker i vores butik.

Og så kan du købe en kopi af den kuglepen, som den danske astronaut Andreas Mogensen brugte, da han opholdt sig på ISS, Den Internationale Rumstation.

Her kan du se billeder og priser >

Konfekture

Konfekture

Var det noget med en slurk Vikingeblod, eller hvad med at smage en moderne version af den drik, Egtvedpigen havde med sig i graven?

I butikken i Kulturmuseet Spinderihallerne sælger vi både flydende og faste lækkerier. Vi byder på god lakrids, bolsjer, slikkepinde og meget andet til den søde tand.

Her kan du se billeder og priser >

Glas keramik og porcelæn

Glas, keramik og porcelæn

Kopier af gamle glas og karafler, moderne fortolkninger af arkæologiske fund i keramik, nyt kunsthåndværk af gammelt glas og meget andet kan du finde i museumsbutikkerne på Kunstmuseet og Kulturmuseet Spinderihallerne.

Det er ikke den slags pynte- og brugsting, du finder i indretningsbutikker, men særligt udvalgte kunsthåndværksvarer som ofte har en særlig historie. Vi forhandler også kunsthåndværk skabt af virksomheder i Spinderihallerne.

Her kan du se billeder og priser >

Diverse

Diverse

Hvor placerer man skeer af ben, lyshuse lavet af kaneltræ eller skraldespande af stof? Under kategorien "diverse" selvfølgelig, og museumsbutikkernes bestyrere er eksperter i "diverse". De gør nemlig en dyd ud af at finde sjove, finurlige, smukke og anderledes ting til fornuftige priser. Vi har mange sjove varer, som fortæller en god historie.

Her kan du se billeder og priser >

Administration
Spinderigade 11E
7100 Vejle
EAN nr. 5798006362332
CVR nr. 29189900

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejleegnens historie. Fra jernalderen til i går.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information HER.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Aftenåbent til kl 20 anden tirsdag i måneden (ikke februar, juli og august). Datoer i 2018: 8/1, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6, 13/8, 10/9, 8/10, 12/11 og 10/12 
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag.

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Randbøldalmuseet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

Læs mere om Randbøldalmuseet HER.

Adresse:
Dalekildevej 1
7183 Randbøl

Åbningstider:
15/3 - 31/5: lørdage, søn- og helligdage kl. 10-16
1/6 - 31/8: tirsdag-søndag kl. 10-16
1/9 - 31/10: lørdag og søndag, kl. 10-16