Nye permanente udstillinger på Vejle Kunstmuseum

Story Group

Flere af Vejle Kunstmuseums permanente udstillinger er fornyet og formidler nu kunsten, så den skaber masser af oplevelse og refleksion over relevante temaer. Hele byen inviteres til fernisering mandag d. 7. maj kl 15-17, og gratis guidede ture i de nye udstillinger resten af måneden.

I 2017 præsenterede Vejle Kunstmuseum en plan for udvikling af museet, og her i begyndelsen af 2018 har de første skridt sat sine tydelige spor på byens kunstmuseum. Seks nye permanente udstillinger fordeler sig i 10 rum på museet, og er moderniseret i både form og indhold.

Vejle Kunstmuseum har den næststørste samling af grafik og værker på papir i Danmark, og den position afspejler sig nu meget tydeligt i de permanente udstillinger. Turen rundt på museet begynder i to sortmalede rum, hvor grafikkens historie fortælles via nedslag i nogle af museets markante grafiske værker. Herefter kommer den besøgende ind i Maskinrummet, hvor der er plads til spontane udstillinger, inddragende projekter med kunstnere, kig bag kunstens processer etc.

Turen op ad trappen til museets 1. sal er også blevet en oplevelse med den skotske kunstner David Shrigley's grafiske værker, som Ny Carlsberg Fondet har doneret til Vejle Kunstmuseum.
På 1. sal drages den besøgende af det knaldrøde rum, hvor Palle Nielsens sorthvide værker hænger. Sammen med John Kørners serie fra Afghanistan i det mørkegrønne rum tematiseres Danmarks deltagelse i krig.

Netop ambitionen om at formidle kunsten i relevante temaer, der berører den besøgende, viser sig også i de næste rum. Den danske guldalder er præsenteret på en helt ny måde i endnu et af de revitaliserede rum på Vejles kunstmuseum, hvor guldalderkunsten er flankeret af historien om, at guldalderen var et politisk projekt, der handlede om at få danskerne til at elske deres fædreland. De gamle malerier, der konstruerede en virkelighed, er sidestillet med nyere dansk kunst, som stiller spørgsmålet: Hvad er danskhed?

Således føres den besøgende videre ind i de sidste to nyligt moderniserede rum. Under titlen Se mig! kan den besøgende beskue alverdens portrætter på tværs af tid og stil. I en salonophængning med portrætter fra gulv til loft spejler rummene vores behov for at se på os selv og at blive set.

Den nye strategi handler om at understrege det unikke i Vejle Kunstmuseums samling, grafikken, men den handler også om at gøre kunsten relevant og forståelig ved at tematisere præsentationen af værkerne. Vejle Kunstmuseum har ambition om at være inddragende og samskabende med de besøgende, og derfor fortsætter vi tonen fra 2017, hvor vi havde flere projekter i samspil med andre, bl.a. Kunst i Forening. Forårets store særudstilling Så' der samling, der åbner 26. april, inviterer ligeledes borgerne til at bidrage, men det er en hel anden historie... som du kan læse HER.

Hele byen inviteres til at opleve Vejle Kunstmuseums nye permanente udstillinger helt tæt på. Både til ferniseringen mandag d. 7. maj kl 15-17 og til de gratis guidede ture hver onsdag kl. 15-16 resten af maj måned.

Gratis omvisninger i de nye permanente udstillinger
Onsdage, 9., 16., 23. og 30. maj, kl. 15-16

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Flegborg 16-18

Tirsdag-søndag kl. 11-17