Oplevelser i påskeferien

Oplevelser i påskeferien

Story Group

Vær med til åbningen af Vejle Kunstmuseets nye særudstilling, find ulvespor på Kulturmuseet Spinderihallerne og gå på jagt efter viden ved Egtvedpigens Grav der åbner for sommersæsonen...

Når dørene til PARTNERS åbnes for første gang er der masser af liv i udstillingen!

Udstillingsåbningen lørdag d. 13. april kl 14-17 byder på masser af aktiviteter for børn og voksne: Se kaninhop, opvisning med bokseforeningen BK Nørremarken, få en virtuel tur i et svævefly og se en unik samling af fjer indsamlet over et helt liv af ornitolog og rovfugle ekspert. Mød alle syv kunstnere, der for første gang viser deres værker frem.

2. påskedag, mandag d. 22. april, indtager kaninerne for alvor Vejle Kunstmuseum når der er kaninhop og påskeklip kl. 12-17.

Kulturmuseets ulveflok er stukket af fra Guld & Kaos, og hele ferien har vi brug for jeres hjælp til at finde dem igen!

Følg sporene efter de forsvundne ulve rundt på Kulturmuseet Spinderihallerne, og find ud af hvor flokken har gemt sig. Undervejs får I fortællingen om ulven over dem alle: Fenrisulven.

Send børnene på jagt efter viden i det smukke landskab ved Egtvedpigens gravhøj, når udstillingsbygningen sæsonåbner Palmesøndag, d. 14. april. Den gratis skattejagt kan prøves hele dagen.

Arrangementer i påskeferien

Museum second column

Museum second column information

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100
Vejle

GULD & KAOS

Særudstilling på Kulturmuseet Spinderihallene
02.02.19 - 15.12.19

I 500-tallet blev der ofret store mængder guld i det nuværende Danmark. De mange guldofringer i den periode kan have været en desperat befolknings løsning på det kaotiske mørke, som skabte sult, kulde, fejlslagne afgrøder og øget dødelighed blandt mennesker og dyr.

Oplev guldskatten fra Hjarnø og den fascinerende fortælling om den kaotiske periode i 500-tallet, hvor guder, klima, ofringer og guld smelter sammen!

Læs mere om udstillingen HER

Kulturmuseet Spinderihallerne er åbent tirs - søn kl 10-17.
Der er gratis adgang til museets udstilinger.

GULD & KAOS er støttet af Beckett-FondenAage og Johanne Louis-Hansens Fond og Toyota Fonden. Tak!

PARTNERS - 7 kunstnere + 7 foreninger

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.04.19 - 15.09.19

Hvad sker der, når en kunstner og en forening arbejder sammen og skaber et partnerskab på et kunstmuseum?

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne. Udstillingen undersøger, hvad der sker i mødet mellem to verdener, som ved første øjekast virker forskellige.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17.
Der er gratis adgang til museets udstilinger.

PARTNERS er støttet af Edith og Godtfred Kirk Christiansens FondStatens Kunstfond og Spar Nord Fonden. Tak!

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejleegnens historie. Fra jernalderen til i går.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information HER.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Aftenåbent til kl 20 anden tirsdag i måneden (ikke februar, juli og august). Datoer i 2018: 8/1, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6, 13/8, 10/9, 8/10, 12/11 og 10/12 
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag.

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Egtvedpigens Grav

Et af Europas fineste bronzealderfund blev gjort i Egtved uden for Vejle, hvor man fandt en ung bronzealderpige stedt til hvile i en gravhøj.

På stedet kan du i dag bestige den genopførte høj, og en lille udstilling ved siden af fortæller om fundet. Du kan også se en kopi af klædedragten og af egetræskisten. Selve fundet er udstillet på Nationalmuseet i København.

Læs mere om Egtvedpigen Grav her.

Adresse:
Egtved Holt 12
6040 Egtved

Åbningstider:
Palmesøndag til 31. oktober.
Mandag - søndag kl. 9-20

Randbøldalmuseet

Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs vandeksperimenter kan alle boltre sig i timevis og afprøve vandets kræfter.

Læs mere om Randbøldalmuseet her.

Adresse:
Dalekildevej 1
7183 Randbøl

Åbningstider:
15/3 - 31/5: lørdage, søn- og helligdage kl. 10-16
1/6 - 31/8: tirsdag-søndag kl. 10-16
1/9 - 31/10: lørdag og søndag, kl. 10-16

Vejle Vindmølle

Vindmøllen er Vejles vartegn nummer 1, og beliggende på bakkedraget i Vejles sydlige del kan den smukke gamle mølle ses fra store dele af byen. Fra møllens rundgang er der en imponerende udsigt over Vejle by, Grejsdalen, Vejle Fjord og Vejle Ådal.

Læs mere om Vejle Vindmølle her.

Adresse:
Søndermarksvej 1
7100 Vejle

Åbningstider:
Fra 1/4 til udgangen af uge 42: Tirsdag - søndag kl. 11-16
Uden for denne sæson følger vindmøllen åbningstiderne for galleriet i stueetagen, som drives af Vejle Kunstforening. Klik på linket for at se åbningstiderne.

Ravningbroen

Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.

Klos op ad det sted hvor Ravningbroen stod, kan man nu se en rekonstruktion af broen, der giver en god ide om dimensionerne i det imponerende bygningsværk. Snyd ikke jer selv for en smuk gårtur over til rekonstruktionen af det sydlige brofæste, men husk fornuftigt fodtøj. 

I udstillingen, der findes i den gamle stationsbygning på stedet, kan man blandt andet se nogle af broens oprindelige egetræsstolper, der blev trukket op og konserveret, da man udgravede broen i 1970'erne.

Læs mere om Ravningbroen her.

Adresse:
Ravningvej 25
7182 Bredsten

Åbningstider:
Rekonstruktionerne befinder sig under åben himmel og er åben hele døgnet, hele året.
Udstillingen i den gamle stationsbygning er åben alle dage kl. 8-20.